• Öncelikle kompleks karbonhidratlara önem veriniz (kuru baklagiller, kepekli tahıllar, sebzeler). Basit karbonhidratlardan mümkün olabildiğince uzak durunuz (çay şekeri, bal, reçel, pekmez, çikolata, pasta...).
• Başta kahvaltı olmak üzere öğün atlamamaya özen gösteriniz.
• Sık sık, azar azar beslenmeye gayret ediniz (günde 4-6 öğün).
• Günde en az 5 porsiyon sebze + meyve yemeye çalışınız (1 avuç meyve veya sebze 1 porsiyon olarak kabul edilebilir).
• Besin seçiminizde çeşitliliğe önem veriniz. Tek yönlü beslenmeyiniz.
• Mönü planlama esnasında (besin yoncasındaki) 4 besin grubunu bir araya getirmeye özen gösteriniz.
• Çay, kahve yerine bitkisel çayları tercih ediniz.
• Sigara içiyorsanız bırakınız veya azaltmaya çalışınız.
• Beyaz ekmek yerine, esmer (kepekli, çavdar veya yulaf) ekmek yemeye özen gösteriniz.
• Haftada en az 3 - 4 kere 30 - 45 dakika yürüyünüz. Yüzme, bisiklete binme, tenis gibi sporlar da olabilir.
• Burundan soluk alıp ağızdan vermeye özen gösteriniz.
• Alkolden uzak durmaya çalışınız. İçerseniz 1 - 2 kadehi geçmeyiniz.
• Evinizi, çalışma odanızı ve işyerinizi doğal yollarla aydınlatmaya, havalandırmaya özen gösteriniz.
• Süt, yoğurt, peynir, yumurta (özellikle sarısı ile), yağlı tohumlar ( aşırıya kaçmadan fındık, yerfıstığı, badem ve ceviz), kepekli tahıllar (kepekli makarna / erişte / pirinç / un), her tür balık, koyu yeşil yapraklı sebzeler (çiğ veya az pişmiş olarak), gündelik yaşamda kullanılan iyotlu tuz beynin bilişsel işlevini artıran besinlerdir.